Насловна / Архитектура / Езерска турбина трансформирана во современ хотел

Езерска турбина трансформирана во современ хотел

Едноставната бетонска структура на хотелот проектиран од австралиското архитектонско студио Cumulus Studio е поставена во реновираната постоечка турбина близу крајбрежјето Тасманија кај едно од најдлабоките езера во Австралија.

хотел-1

хотел-2

Објектот првпат е изграден во 1040 година и служел за експеримент за хидроелектричната енергија. Подоцна е напуштен и истиот простор не се користел повеќе од 20 години.

хотел-3

Програмата содржи вкупно 12 соби за гости, распоредени во трикатниот објект. Дополително се поставени уште шест апартмани, а во просторот каде што претходно се наѓале канцелариите сега се сместени просторија за јадење и дневен престој.

хотел-4

хотел-5

хотел-6

хотел-7

хотел-8

хотел-9

хотел-10

хотел-12

Испрати коментар

Scroll To Top