Насловна / Архитектура / Два града – две реки

Два града – две реки

miscevic-radovan-pozivnica-(1)-1

Во Музејот на град Скопје се отвори изложбата „ДВА ГРАДА – ДВЕ РЕКИ“ на познатиот хрватски архитект и урбанист Радован Мишчевиќ, еден од креаторите на урбанистичкото решение за ново Скопје по катастрофалниот земјотрес во 1963 година.

Испрати коментар

Scroll To Top