Насловна / Архитектура / Доцни основниот проект за објектот на Универзитетот „Мајка Тереза“

Доцни основниот проект за објектот на Универзитетот „Мајка Тереза“

Основниот проект на објектот за Универзитетот Мајка Тереза сè уште не е завршен. Иако се очекуваше проектот да биде готов на почетокот на мај, како причина за застојот на проектот се посочуваат проблемите со експропријацијата на просторот каде што се очекува да се гради објектот.

До клуч на рака целиот универзитетски комплекс се очекува да чини околу 25 милиони евра.   По  завршувањето на постапките за експропријација и основниот проект, изградбата се очекува да трае од 3 до 5 години.

unt1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top