Насловна / Вести / Белград: Министерска конференција „Иновативни решенија за намалување на загадувањето во Југоисточна и Јужна Европа“

Белград: Министерска конференција „Иновативни решенија за намалување на загадувањето во Југоисточна и Јужна Европа“

Министерството за заштита на животната средина на Република Србија во партнество со Програмата за заштита на животната средина на ОН, и со поддршка на Министерството за заштита на животната средина, копното и морето на Република Италија, ја одржува големата Министерска конференција „Иновативни решенија за намалување на загадувањето во Југоисточна и Јужна Европа“ која ќе биде одржана на 4ти и 5ти декември 2018 година во Белград. Министерската конференција ќе ги собере највисоките претставници од областа ан животната средина од над 20 земји во Европа, како и претставниците на државните установи, меѓународни организации, стручњаци, стопанственици и невладините организации, со цел анализа на заедничките одговори на најголемите проблеми кои ги предизвикува загадувањето на животната средина, а кои не познаваат меѓународни граници.

belgrade1

belgrade2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top