Насловна / Author Archives: Порта3 (page 925)

Author Archives: Порта3

Feed Subscription

Модерен дом на сончева енергија

Модерен дом на сончева енергија

Тимот на Шведска, составен од 25 студенти од Универзитетот Чалмерс, неодамна ја изгради оваа еколошка куќа која целосно се напојува со сончева енергија. Halo е концепт на самоодржливо живеење кој започна како груба скица и на крајот заврши како целосен, функционален објект. ...

повеќе »

Трансформација на познати брендови?

Трансформација на познати брендови?

Рускиот уметник Илја Камулин во својот уметнички проект ги замислил можните трансформации на имињата на неколку светски познати брендови во неочекувани и необични производи, што би можеле да бидат реализирани во рамките на нивните логотипови. Секој производ носи и доза ...

повеќе »

Најубави новогодишни елки во светот

Најубави новогодишни елки во светот

Новогодишните празници се повеќе се приближуваат и целиот свет се подготвува да ги прослави што повесело и поукрасено. Стоковните куќи ги откриваат своите божиќни и новогодишните излози, трговските центри се полни со импресивни украси, а на градските плоштади се поставуваат ...

повеќе »

Петиција до премиерот за да се спречи аерозагадувањето на Скопје

Петиција до премиерот за да се спречи аерозагадувањето на Скопје

Жидас Даскаловски, Пенчо Кузев, Марија Ристевски и Татјана Атанасовска Гроздановска се четворицата изготвувачи на онлајн петиција во која од премиерот Никола Груевски, бараат да стори се што е во неговите можности за да се спречи прекумерното аерозагадување на Скопје и ...

повеќе »

Спој на смели бои, динамични материјали и традиционални детали

Спој на смели бои, динамични материјали и традиционални детали

На листата за претставување на нови канцеларии и седишта на глобалната компанија Google ширум светот, на ред дојде и шпанската метропола Мадрид. Се работи за седиште, кое е проект на архитектонското биро Jump Studios од Лондон. Деловниот простор зазема два ...

повеќе »

Спијте како ”Bauhäusler”

Спијте како ”Bauhäusler”

Едно крило од зградата на „Баухаус“ во Десау, дело на Валтер Гропиус, е дизајнирано како дом со 28 апартмани од 24 м ² (studio building или Prellerhaus) за помлади наставници и за студенти кои се истакнувале со своите знаења. Приземјето ...

повеќе »
Scroll To Top