Насловна / Вести / Apple развива технологија за идниот MacBook Pro направен од стакло

Apple развива технологија за идниот MacBook Pro направен од стакло

Новите извештаи зборуваат дека Apple се обиува да ја искористи идејата за стаклен страничен панел на iPhone уредите и да ја примени на „стаклен“ MacBook Pro, кој би имал и екран чувствителен на допир. Претходно се шпекулираше дека Apple има намера да го претстави MacBook Pro со екран на допир во 2025 година, но сега работите одат многу подалеку. Апликацијата за патентот под името Electronic Device ја претставува идејата за овој модел на MacBook Pro.

1_47

Она што компанијата го предлага е „поклопец“ на MacBook Pro кој ја содржи металната компонента ан куќиштето, а која ги дефинира периферните бочни површини, како и стаклени плочи на предната и задната страна на екранот. Патентот го потпишуваат четворица иноватори, меѓу кои е и Lauren M. Farrell, која има големи заслуги и з апретходните иновации поврзани со екраните на производите на оваа компанија.

Испрати коментар

Scroll To Top