Насловна / Вести / АДИНГ на „СФЕРА 2024: Технологија на бетон“

АДИНГ на „СФЕРА 2024: Технологија на бетон“

XIV меѓународна конференција „СФЕРА 2024: Технологија на бетон“ се одржа на 21 и 22 февруари во хотел Хилс, Сараево, во организација на Сфера и регионалното стручно списание м-Квадрат. Коорганизатори на конференцијата беа Градежниот, Архитектонскиот и Геодезискиот факултет – Универзитет Мостар, Универзитетот Загреб, Градежен факултет Сараево, ГИТ Институт Тузла, ИГХ Институт Загреб, Архитектонско – Градежен факултет – Бања Лука, Меѓународниот универзитет Бурч, Технички факултет – Универзитет Бихаќ.

50

Адинг беше пријател и поддржувач на конференцијата и заедно со соработниците Е Пласт од БиХ ги презентиравме нашите производи и нивната примена, како и трендовите и новитетите. Целта на организаторите беше да ја спојат професијата и науката на едно место и да овозможи воспоставување на соработка и можност за размена на искуства и знаења. Во текот на два дена се одржаа вкупно 17 тематски предавања на кои експерти зборуваа за конкретни технологии.

30

На конференцијата беа презентирани прописите и стандардите на технологијата за бетон, искуства во процесот на градење, научно-технолошки достигнувања во производството и примената на материјали за изработка на бетон, можностите за подобрување и услови за примена. Целта на дискусијата беше размена на знаење и искуство од разни области од инженерството и отворање на можноста за воспоставување меѓународна соработка.

40 20 10

Испрати коментар

Scroll To Top