Насловна / Вести / 73. години Архитектонски факултет Скопје во реновиран простор

73. години Архитектонски факултет Скопје во реновиран простор

Денес по повод прославата 73. години Архитектонски факултет Скопје, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ се одржа свечената седница во реновираниот амфитеатарот на факултетот. На свеченоста покрај вработените, студентите, колегите и пријателите присуствуваа и проф. д-р Никола Јанкуловски, ректор на Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ и министерот за транспорт и врски Благој Бочварски.

IMG_20221006_134328_resize

По свеченото обраќање на деканот на АФС, Огнен Марина, а потоа и на гостите, присутните имаа можност да ги видат и реновираните и новоопремените простории на факултетот: амфитеатарот, училници, вежбални.

Свеченоста продолжи со пригодна  прослава во дворот на Архитектонскиот факултетот.

IMG_20221006_134018_resize

IMG_20221006_133754_resize

IMG_20221006_135748_resize

IMG_20221006_140517_resize

IMG_20221006_140826_resize

IMG_20221006_140733_resize

IMG_20221006_140551_resize

IMG_20221006_140324_resize

IMG_20221006_140239_resize

IMG_20221006_140424_resize

IMG_20221006_135848_resize

IMG_20221006_133256_resize

IMG_20221006_140111_resize

IMG_20221006_135359_resize

IMG_20221006_135036_resize

IMG_20221006_134925_resize

IMG_20221006_134207_resize

IMG_20221006_133849_resize

IMG_20221006_132346_resize

IMG_20221006_133710_resize

IMG_20221006_133429_resize

IMG_20221006_132552_resize

IMG_20221006_135618_resize

 

Фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top