Насловна / Вести / „Македонско село“ ќе го урбанизира Водно

„Македонско село“ ќе го урбанизира Водно
makedonsko_selo.jpgТрадиционалното “Македонско село“, чија изградба на
падините на Водно спроти манастирот “Свети Пан­телејмон“ во Нерези, пред една
година ја најави Вла­дата може да почне да се гради. Позитивно мислење и
дозвола за старт на градежните работи дадоа совет­ниците од Општина Карпош кои
го усвоија Деталниот урбанистички план “Горно Нерези-Македонско село“.

 

 

 Објавено во број 102,  Вторник 17.03.2009г.

Испрати коментар

Scroll To Top