Насловна / Вести / Заврши реконструкцијата на мостот Гоце Делчев

Заврши реконструкцијата на мостот Гоце Делчев

Екипи на Град Скопје ги завршија градежните активности за „Реконструкција на дилетации на мост Гоце Делчев во двата правци“ и сообраќајот на мостот се одвива непречено.

most Goce Delcev

Комплексните градежни зафати за реконструкцијата на мостот завршија во предвидениот рок од 40 дена. За време на градежните активности на овој потег беше воспоставен привремен сообраќаен режим.

Со овој тип на реконструкција на дилатационите спојки на мосот, градежен зафат кој не беше изведен на мостот во изминатите 13 години, значително се зголемува безбедноста на мостот.

most Goce Delcev1

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top