Насловна / Вести / Започна изградбата на локалниот пат Крклино – Горно Оризари

Започна изградбата на локалниот пат Крклино – Горно Оризари

SONY DSC

Изградбата на локалниот пат Крклино – Горно Оризари, започна со третиот мост кој ќе биде изграден во должина од 10 метри и реконструкција на други два мостови, како и патна инфраструктура во должина од 1,5 километри. Овој проект е финансиран од Владата на Р. М, преку програмата на Светска банка во вредност од 21 милион денари.
Програмата од Светска банка содржи проекти во вредност од 1.250 илјади евра. Дел од овие проекти се веќе завршени, како што се локалниот пат с. Поешево, с. Д.Оризари – с. Трн, с. Граешница и с. Црнобуки, а има уште доста локални патишта кои ќе се прават.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top