Насловна / Вести / За жал и за срам и ова е Скопје…

За жал и за срам и ова е Скопје…

Ромски диви населби под Кале и во Вардариште. Кога зборовите ќе стивнат, а сликите говорат. Да се живее во Скопје…
Стратегии, планови и ветувања веројатно не ни недостасуваат, но проблемот е што малку се реализира. Колку и да се колнеме во „хуманистички идеи“, „човекови права“ и слични „иновации“ на модерното време, состојбата мора длабоко да не замисли и бара тешки одлуки и сложени решенија веднаш. Но уште потешко им е на Ромите кои сами не можат да излезат од маѓепсаниот круг на бедата во која живеат.

4H5A8683

4H5A8687

4H5A8659

4H5A8637

4H5A8715

4H5A8720

4H5A8722

4H5A8727

4H5A8733

4H5A8738

4H5A8765

4H5A8846

4H5A8768

4H5A8787

4H5A8789

4H5A8800

4H5A8809

4H5A8761

4H5A8818

4H5A8843

фото: КИРО ПОПОВ

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top