Насловна / Во земјите од ЕУ пад на цените на енергијата

Во земјите од ЕУ пад на цените на енергијата

Smetka za gas
Цените на електричната енергија во домаќинствата во земјите од Европската унија во просек забележале пад од 2,3% во периодот помеѓу втората половина на 2015 и втората половина на 2016 година, а сега просечно изнесува 20,5 евра за 100kWh. Во истиот период цените на природниот гас се намалиле во просек за 10,5%. Најголем пад на цените на електричната енергија е регистриран во Холандија, додека најголемо поевтинување на гасот имало во Хрватска и Бугарија.
 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top