Насловна / Вести / Во Хрватска масовно се купуваат енергетски ефикасни апарати за домаќинство

Во Хрватска масовно се купуваат енергетски ефикасни апарати за домаќинство

Hrvatska subvencija za stedlivi elek.uredi

Фондот за заштита на животната средина и енергетска ефикасност веќе објави втор Јавен повик за кофинансирање на енергетски ефикасни апарати за домаќинство од енергетската класа А+++. Интересот кај граѓаните е огромен.

Hrvatska subvencija za elek. aparati.plakat

Кофинансирањето се реализира со доставување на документацијата до Фондот, најдоцна 15 дена по купувањето на апаратот. Веќе во првите неколку часа од спроведувањето на програмата купени се над 5.000 апарати за домаќинство, и тоа главно машини за перење.

Hrvatska drzavni subvencii za elek.aparati plakat

Право на користење на субвенциите има секој полнолетен граѓанин. Вредноста на субвенцијата е 800 куни, односно околу 5.000 денари.

 

Испрати коментар

Scroll To Top