Насловна / Архитектура / Викенд куќа од архитектонското студио Wingårdh Arkitektkontor AB

Викенд куќа од архитектонското студио Wingårdh Arkitektkontor AB

Swedish House_2 (9)
Реализиран како современо дополнение на голема стара фарма во близина на градот Малме, во Шведска, дизајнот на оваа викендица претставува  манифестација на шведската традиција и ритуал на користење на сауните и бањите.
Swedish House_2 (6)
Покрај сауната и нејзините придружни содржини, во оптимални размери објектот обезбедува и простории за станбено домување.
Swedish House_2 (5)
Swedish House_2 (4)
Swedish House_2 (2)
Swedish House_2 (3)
Применетата дрвенарија при обликувањето на ентериерното уредување, како и за обликувањето на фасадната обвивка и партерот придонесува за целосно вклопување на објектот во пошуменото опкружување, дефинирајќи мало приватно засолниште затскриено од хаотичното секојдневие.
Swedish House_2 (7)
Swedish House_2 (8)
Swedish House_2 (1)

Испрати коментар

Scroll To Top