Насловна / Вести / Вардар – симбол и екосистем

Вардар – симбол и екосистем

Ви го претставуваме новиот документарец на Дома: Вардар – симбол и екосистем, изработен од Институтот за комуникациски студии.

Вардар е најстариот симбол на нашата држава. Вардар не е само река, или и топоним. Тоа е голем екосистем кој е под  силен еколошки притисок веќе долго време. Преку течението на Вардар ги откриваме сите природни вредности но и опасностите кои ги демант. Но и преку неа учиме дека ја делиме природата со други држави – и во добро и во зло.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top