Насловна / Арт и дизајн / Утре изложба на Калина Брајковска во НЛБ Галерија

Утре изложба на Калина Брајковска во НЛБ Галерија

Утре, 22 јануари, во 20 часот, во НЛБ Галерија на улица Мајка Тереза во Скопје ќе биде отворена изложбата на дела од Калина Брајковска.

Izlozba_Kalina_Brajkovska

Изложбата содржи 20 дела масло на платно изведени во неоеxпресионистички стил, во кои авторката со радост им пркоси на обликот и формата.

Во времето кое стои меѓу нас и класичниот сликарски пристап, Калина Брајковска е на границата меѓу двата света, оној кој заминал и оној кој доаѓа. Нејзиниот гест е израз на контраста меѓу се околу нас, тоа е приказ сличен на земјата на Петар Пан.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top