Насловна / Вести / Трендот на аерозагадувањето во Македонија продолжува

Трендот на аерозагадувањето во Македонија продолжува

аерозагадувањеРекордот на најзагаден град и натаму го држи Тетово, кадешто мерните станици во 9 часот утрово измериле дури 516 микрограм од штетните ПМ10 честички.

Истовремено, во неколку градови низ Македонија, меѓу кои и Скопје, продолжува трендот на аерозагадување.

Освен во главниот град, и во Тетово, Битола, Кичево и Кочани утрово се регистрирани високи концентрации на ПМ10 честички, кои главно се движат од 100 до 300 микгрограми на кубен метар.

Притоа, единствен исклучок е Тетово, каде во девет часот утрово се измерени дури 516 микрограми, а во текот на ноќта максималното ниво кое изнесувало 833.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top