Насловна / Архитектура / Театар каде посетителите сами го креираат сценариото

Театар каде посетителите сами го креираат сценариото

1362549_GALLERY1

Павилјонот Khor I е дизајниран од страна на Horemans, а е наменет за Театарот како Архитектура и Архитектурата како Театар (TAAT). Со употребата на тенки дрвени палки со различни висини се формираат наслојувања во пирамидална форма. Преклопувајќи го ентериерот и екстериерот, театарот е дизајниран да создава впечаток на прошетка низ бамбусова шума, каде посетителите ја креираат сопствената претстава така што ги читаат сценаријата од ротирачките дрвени блокови.

1362553_GALLERY21362554_GALLERY3 1362555_GALLERY4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top