Насловна / Вести / 180 нови автобуски постојки во Скопје

180 нови автобуски постојки во Скопје

Нови автобуски постојки во Скопје
Проектот што стартуваше пред една година, сега е во напредна фаза, а со него се опфатени три вида стојалишта.
180 од планираните 226 нови автобуски постојки се поставени во главниот град на Македонија. Со проектот е предвидено да се заменат старите и дотраени стојалишта и на нивно место да се постават нови, изработени според светските стандарди и далеку побезбедни за корисниците на јавниот градски превоз. Новите стојалишта имаат повеќе елементи: настрешница, клупа за седење, корпа за отпадоци но и информативна табла.

Минатиот период ЈСП комплетно го обнови возниот парк откако беа набавени повеќе од 300 нови едноподни и двокатни автобуси од Украина и Кина, проект во кој владата вложи околу 60 милиони евра.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top