Насловна / Архитектура / Современо засолниште

Современо засолниште

media_17595

Оваа куќа за одмор која е проект на Andreas Fuhrimann+Gabrielle Hachler се наоѓа во срцето на селото Vnà во југоисточна Швајцарија. Селото во кое има само 70 жители, лежи на долина која сè уште е ралетивно недопрена. Со текот на времето селото било погодено од пожари, што довело до замена на оригиналната дрвена конструкција со камени куќи кои го создаваат автохтониот карактер денес.

Само внатрешните ѕидови и таваните на просторот за дневен престој и спалните се покриени со панели од иверка, кои овозможуваат топла и комфорна атмосфера како апроксимација на традиционалното чувство на засолниште кое е карактеристично кај планинските куќи.

media_17610 media_17609 media_17608 media_17607 media_17606 media_17605 media_17604 media_17603 media_17602 media_17601 media_17600 media_17599 media_17598 media_17597 media_17596media_175941287131096 1287131225 1287131211 1287131195 1287131171 1287131154 1287131140 1287131118

 

Испрати коментар

Scroll To Top