Насловна / Архитектура / Сосема неконвенционален деловен простор во Франкфурт – OutofOffice

Сосема неконвенционален деловен простор во Франкфурт – OutofOffice

2

„Отворен“ и „слободен“ се можеби двата клучни збора кои најдобро го опишуваат флексибилниот и неконвенционален простор наменет за состаноци, работилници и конференции во Франкфурт. Просторот им се изнајмува на компаниите доколку сакаат да им овозможат на вработените поопуштено место за креативни состаноци надвор од своите канцеларии.

1

Дизајнот на ентериерот ја држи линијата на груб и едноставен индустриски односно фабрички концепт. Материјалите и атмосферата го доловуваат амбиентот на канцелариите од 60-тите години на минатиот век. Проектот е дело на VON M.

3 4

 

 

 

 

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top