Насловна / Вести / Solar Еnergy Group во Косово ќе подига соларна електрана од 150MW

Solar Еnergy Group во Косово ќе подига соларна електрана од 150MW

Solar Еnergy Group потпиша договор со Операторот на електропреносниот систем и пазар на Косово  (KOSTT) за поврзување на својата идна соларна електрана од 150MW на електроенергетската мрежа.  Новата постројка ќе биде лоцирана во општината Ѓаковица, а се очекува производството да започне следната година. Ова е еден од најголемите проекти за фотоволтаични електрани на Балканскиот полуостров. Електраната ќе биде поврзана на преносната мрежа од 110kV, со вод од 6,5 километри.

SEG1

SEG2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top