Насловна / Ентериери / Ентериери: SHENDeVERË бар во Тетово – ново урбано место во градот

Ентериери: SHENDeVERË бар во Тетово – ново урбано место во градот

Македонското архитектонско студио  Besian Mehmeti Architects го дизајнираше модерниот ентериер на SHENDeVERË барот во Тетово. Новото урбано место во градот има за цел да ги собере љубителите на уметноста, артистите, поетите, односно има за цел да создаде простор во кој што музичарите ќе имаат настапи или пак уметниците ќе одржуваат изложби.

слика-0 слика-4 слика-5 слика-6 слика-7 слика-8

Во просторот доминира специфичната обработка на таванската конструкција и употребата на класични парчиња мебел, кои што овозможуваат различна просторна конфигурација.

слика-9 слика-10 слика-11 слика-12 слика-13 слика-14

Како еден иновативен детал се издвојува логото на барот, коешто се чита на ѕидот и е изработено само од заковани шајки на дрвената подлога.

слика-1 слика-2 слика-3

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top