Насловна / Арт и дизајн / Слушни го ,,звукот на природата” преку дрвени инсталации

Слушни го ,,звукот на природата” преку дрвени инсталации

слика-1

Студентот на Академијата за уметности во Естонија, Birgit Oigus, креираше т.н. ,,мегафони” поставени во шумски предел со цел да им помогне на луѓето ,,да ја слушнат природата”. Дрвените инсталации се изработени од студентите на одделот за ентериер и се поставени во шумски предел во близина на границата со Латвија. Секој од трите поставени мегафони е со дијаметар од три метра и истите може да се користат како простор за седење, одмор и како сцена за помали настани.

слика-2 слика-3 слика-4 слика-5 слика-6 слика-7 слика-8 слика-9 слика-10

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top