Насловна / Арт и дизајн / Прекрасна инсталација го краси облакодерот на Ренцо Пиано во Торино

Прекрасна инсталација го краси облакодерот на Ренцо Пиано во Торино

Динамичка, пулсирачка инсталција го осветлува облакодерот Intesa Sanpaolo на Ренцо Пиано, во Торино. Инсталацијата е дело на Migliore +Servetto Architects, и претставува дел од градската манифестација “Luci d’Artista,” годишна, изложба на отворено која ги осветлува јавните простори. Во конкретниот случај, 100 светлечки екрани ја формираат грчката буква “алфа,” низ едно спирално движење од внатрешноста кон надворешноста на објектот, презентирајќи мноштво од бои и уникатна симбиоза со самиот објект.

Piano 1

Piano 2

Piano 3

Piano 4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top