Насловна / Архитектура / Pracownia, автентичен пастиш на уметничка работилница

Pracownia, автентичен пастиш на уметничка работилница

Pracownia-Restaurant-by-Karina-Wiciak_03

Ресторанот Pracownia претставува десеттиот проект од колекцијата „XII“ ( ентериерно уредување на барови и ресторани со различна дизајнерска тематика) и е дело на полската дизајнерка Karina Wiciak.

Pracownia-Restaurant-by-Karina-Wiciak_02 Pracownia-Restaurant-by-Karina-Wiciak_01Името на ресторанот, Pracownia, што на полски значи работилница, целосно ја осликува концептуалноста на ентериерот, како умерен пастиш на уметничко ателје. Како најкарактиристични особености на ентериерот се потенцираат колоритните капки боја распространети речиси низ целиот простор, започнувајќи од подот и преку мебелот надоврзувајќи се на површината на плафонот. Идејата за уредувањето на ресторанот потекнува од желбата за создавање на зрела концепција за уникатен, елегантен, пријатен простор.   П

Испрати коментар

Scroll To Top