Насловна / Вести / Последните бедеми на европската природа, еко-филм на Дома (видео)

Последните бедеми на европската природа, еко-филм на Дома (видео)

Ви го претставуваме новиот еко-филм на Дома, поддржан од Институтот за комуникациски студии.

Патуваме низ дел од заштитените подрачја во Македонија, Србија и Хрватска обидувајќи се да сфатиме што можеме да научиме едни од други кога станува збор за нивното управување. Папук, Засавица, Караслари, Тиквеш, Дојран и Смоларските водопади се само дел од жариштата на биодиверзитет на Балканот – смарагдот на европското природно наследство.

Новинари: Влатка Корен, Тихана Бајиќ

Сниматели: Тони Стојановски, Љубомир Домазетов, Марко Петровиќ

Монтажа: Борче Крстевски

Режија: Ана Алексовска

Автор: Кирил Пржо Арсовски

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top