Насловна / Архитектура / Обнова на рибниот маркет Besiktas од архитектонското студио GAD

Обнова на рибниот маркет Besiktas од архитектонското студио GAD

Besiktas Fiah Market (2)
Обновата на познатиот рибен маркет Besiktas во Истанбул е изведена со цел да иницира динамична основа од аспект на функционалното обликување, директно влијаејќи на артистичкиот пристап и перцепција.Besiktas Fiah Market (3)
Архитектонскиот контекст е конституиран преку симплифициран пристап кон дефинирање на формата, резултирајќи со триаголен простор со димензии 26×23/2, кој ги задоволува условите за поставување на привремени уметнички инсталации и елементи, генерирани преку медиуми како бојата, текстурата, светлината.
Besiktas Fiah Market (5)
Besiktas Fiah Market (6)
Концептот за обновата на рибниот маркет примарно се фокусира на елиминација на опасноста од негово запуштање, решавање на недостатокот од инфраструктура и хигиена, како и желбата за добивање на попрофесионална средина.
Besiktas Fiah Market (7)
Besiktas Fiah Market (4)
Besiktas Fiah Market (1)

Испрати коментар

Scroll To Top