Насловна / Вести / Објавена темата за Биеналето во Венеција за 2016 година

Објавена темата за Биеналето во Венеција за 2016 година

слика

Директорот на биеналето кое што треба да се одржи во Венеција во 2016 година, Alejandro Aravena конечно ја објави темата насловена како ,,Reporting From the Front”. Темата се однесува на истражување на улогата на архитектите во битката за подобрување на условите за живот низ целиот свет, односно истата има за цел да се фокусира на архитектурата која што работи во рамките на ограничувањата презентирани од страна на недостатокот на ресурси.

слика-4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top