Насловна / Градежништво / Нови проекти во североисточниот плански регион

Нови проекти во североисточниот плански регион

Kriva-Palanka-and-Kriva-Reka
Центарот за развој на североисточниот плански регион потпиша договор за соработка со Германско друштво за меѓународна соработка за четири проекти: изградба на инфраструктура во индустриската зона во кумановското село Речица, промоција на туризмот и изработка на техничка документација за едно регионално туристичко биро во Општината Кратово, техничка документација за изградба на инфраструктура и локален пат помеѓу селата Матејче и Лопате, Општина Липково, како и за техничка документација за изградба локален пат помеѓу селата Мождивњак и Каврак,Општина Крива Паланка.

За овие четири проекти одобрени се околу три милиони денари.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top