Насловна / Вести / Нов детален урбанистички план за Карпош 4

Нов детален урбанистички план за Карпош 4

Жителите на населба Карпош и понатаму го изразуваат револтот и незадоволството против идејата за измена на Деталниот урбанистички план на општина Капорш 4. Тие сметаат дека оваа населба претставува една од најурбанизираните и најдобро урбанистички испланирана скопска населба и треба да се задржи како таква.

Наспроти ова, новиот детален урбанистички план предвидува локациите каде што во моментов се наоѓаат паркови, гаражи и продавници да бидат пренаменети во паркинзи и згради со деловни простории.

Жителите на Карпош сметаат дека што поголем дел од нив треба да бидат запознаени со новиот предлог план и да се организираат петиции најдоцна до 25 август за спречување на реализација на планот.

слика-3

Мапа што ја изработија граѓаните со локациите за новите градби:

слика

3 Коментари

  1. Ne e samo Karpos 4, nesto slicno se slucuva ao Karpos 2 pomegu ETF i zgradite na Ilindenska na prazniot prostor i parking pozadi MIDA se planirani po noviot DUP cetiri 8 katnici plus potkrovje i katna garaza so deloven prostor 17 metri vo visina.Celoto maalo ke go zatnat.

  2. Ve molam da navedete kade treba da se potpiseme vo peticijata. Isto treba da se napravi peticija za stpiranje na gradbi na Vodno od kaj Nerezi i Taftalidze.

  3. Marija Mitrevska

    Dali garazite vo taftaligje 2 na ul briselska se legalni . I dali istite e mozno da se rusat dokolku ne se koristat namenski .Se koristat kako rabotilnica ,kujna pa duri I eden of sopstvenicite ne e stanar vo istata zgrada

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top