Насловна / Вести / Нема да се гради нова Универзална сала

Нема да се гради нова Универзална сала

Место изградба на нов објект за конгресниот центар „Александар Македонски“ на местото на Универзална сала, ќе се реконструира веќе постојниот објект.стара нова универзална

Како што денеска изјавија градоначалниикот на Скопје, Коце Трајановски и министерката за култура Елизабета Канческа – Милевска, нема да се гради објектот, кој, според усвоениот проект, беше во форма на јајце, туку ќе се направи реконструкција и надградба на веќе постојниот објект, за што веќе било разговарано на седница на Влада.

– На ваков чекор се решиле, како што појасни, поради високата цена, 65 милиони евра, која била понудена од проектантската куќа. Реконструкцијата и надградбата на Универзалната сала ќе чинат 15 милиони евра, што е за четири пати поевтино од изградба на сосема нов објект – изјави Милевска.

Испрати коментар

Scroll To Top