Насловна / Архитектура / Најскап пентхаус на светот!

Најскап пентхаус на светот!

Речиси, станавме имуни на фактот дека домовите и куќите во Њујорк по десетици милиони долари. Меѓутоа, кога знаеме дека пентхаус во зградата „Вулворт“ ќе биде достапен за купување – ситуацијата значително се менува. Тој може да биде ваш дом ако имате 110 милиони долари.њујорк вулворт_02
Пред неколку години, компанијата Alchemy Properties ги купиле горните катови на овој облакодер во вредност од 68 милиони долари и го започнале процесот на редизајн. Пентхаузот за кој зборуваме е вистинска палата која се наоѓа во круната на зградата, со површина од околу 1.000 м2. Именуван како Pinnacle и ви нуди поглед на целиот Њујорк.њујорк вулворт_04
Според некои гласини, голем дел од ентериерот е сѐ уште сиров и неопремен, така што купувачите сами можат да одлучат што сакаат да направат. Зградата во готски стил во која се наоѓа пентхаусот претставува вистинско ремек-дело од теракота и не веруваме дека било кога ќе биде изградена градба како неа. Исто така, таа во понудата има удобности како што се клуб за здравје, спа со базен, сауна и џакузи, винарска визба и соба за дегустација.њујорк вулворт_01 њујорк вулворт_03 њујорк вулворт_05 њујорк вулворт_06 њујорк вулворт_07 њујорк вулворт_08 њујорк вулворт_09 њујорк вулворт_10 њујорк вулворт_11 њујорк вулворт_12

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top