Насловна / Арт и дизајн / Модерни парчиња расвета креирани со единствени линии

Модерни парчиња расвета креирани со единствени линии

Oikoi е нов бренд на расвета и претставува италијанска верзија на кинескиот бренд и ги претстави своите нови производи.
Со цел да се креира колекција која комбинира креативност на италијански дизајнери и техничка и производна експертиза на Кинези, серија од четири модерни парчиња расвета креирана е со единствени линии и бои кои ги издвојуваат од останатите евентуално слични модели. Брендот се фокусира на употреба на индустриско стакло како почетен чекор на секоја креација, дозволувајќи им на естетиката и функционалноста да коегзистираат. Употреба на параметарски алгоритам во фаза на дизајнот произведува текстури на стакло, низ кои стаклото е подеднакво дифузно или заоблено, што креира интересна атмосфера.

Odo

Odo се состои од два концентрични елементи креирани од боен алуминиум и стакло со сатенски завршни детали, што дозволува подесување на два различни, но симултани интензитета на светлината.

odo odo1 odo2
Ida
Ida елементите можат да бидат поставени и хоризонтално и вертикално, благодарене на додавање специјална најлонска врзувалка.

ida

ida1

ida2

Nino
Дизајнот на елементите Nino се состои од висечка метална купола и конкавни леќи со внатрешна геометриска текстура која ја акцентира светлината.

нино

нино1

нино2

Ulla
Ulla е подна сијалица, која емитува нежна светлина, благодарение на централниот, сатенски финиширан елемент.

ула

ула1

ула2

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top