Насловна / Вести / Многу високо ниво на загадување на воздухот во Скопје и Тетово

Многу високо ниво на загадување на воздухот во Скопје и Тетово

И вечерва високо ниво на загаденост на воздухот во скопските населби.

загадување

Мерните станици покажуваат највисоко ниво на загадување во Лисиче 222 микрограми-ПМ10 честички, по што следува мерната станица Ректорат со 193 микрограми-ПМ10 честички, Тетово со 142 микрограми-ПМ10 честички, Кавадарци 139 микрограми-ПМ10 честички, Центар 137 микрограми-ПМ10 честички, Карпош 135 микрограми-ПМ10 честички.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top