Насловна / Архитектура / Македонски архитекти на тема „Македонска современа архитектура“, (архива 1975)

Македонски архитекти на тема „Македонска современа архитектура“, (архива 1975)

Македонски архитекти: професор Борис Чипан, Климент Заров, Трајко Димитров, Гого Видимче, Радомир Лаловиќ и Радован Раѓеновиќ, дискутираат на тема „Македонска современа архитектура“. Водител на емисијата, академски сликар Глигор Чемерски.

Извадок од емисијата „4 x 7“,Телевизија Скопје, 1975

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top