Насловна / Архитектура / Куќата е изградена така да може грациозно да старее

Куќата е изградена така да може грациозно да старее

Проектиран од архитектонското биро Surber Barber Choate + Hertlein Architects , овој дом наречен House Near Savannah за едно семејство се наоѓа на привлечна локација во Јужна Каролина, САД.

6

Куќата е сместена на парче сува земја помеѓу рибник и мочуриште, а местото на куќата е опкружено со невообичаено високи и тенки дабови дрвја.

7

Куќата најпрвин се појавува како сфинга, а над врвот на камените ѕидови поминуваат дрвјата. Влегувајќи во куќата јавните простори стануваат проѕирни со исклучок на полниот ѕид на исток каде е сместен каминот.

14

5
Фокусот на куќата е голема и висока соба со ѕидови од стакло кои пружаат поглед на природниот амбиент.

2

Куќата е изградена така да може грациозно и да старее, па се употребени материјали кои прекрасно патинираат, како кедар, бакар, бетон во форма на даски и камен.

3

 

Композицијата на објектот намерено е со геометриски облик, во контраст со органските форми на околната природа и теренот.

12

 

13

1

10

11

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top