Насловна / Архитектура / Куќа – мост

Куќа – мост

Во последно време имаме можности да видиме голем број импресивни архитектонски проекти, а овој во Перу е еден од нив.куќа мост (7)

За почеток, се работи за прилично невообичаена конструкција Bridgehouse, каква сѐ уште немавме можност да видиме, а потсетува на мост.куќа мост (8)

Студиото Llama Urban Design е заслужно за овој иновативен проект, каде што оригиналното дрво се користело во реализацијата. Како што велат тие, кога го твореле овој проект, тие се обиделе да не ја нарушат првичната состојба на самата околина, а исто така и да не отстапат од амбиентот во кој е инкорпориран. куќа мост (1) куќа мост (2)

Самата куќа е со отворен план каде што трпезаријата и дневниот престој се централен дел, каде што доаѓа најприродната светлина. Продолжувањата лево и десно крило се деловите каде што се сместени секундарните простории.куќа мост (3) куќа мост (4) куќа мост (5) куќа мост (6)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top