Насловна / Ентериери / Куќа која го користи бетонот како стилски акцент

Куќа која го користи бетонот како стилски акцент

Во поново време, во ентериерите сè повеќе се користи видливиот бетон како материјал со кој финално се обработуваат површините и сето тоа дава еден модерен, шик и стилски акцент на ентериерот.

1-betonski-elementi

Овој креативен простор потсетува на Ex Machine House.

Овој ентериер има помалку темен и „машки“ стил. Сепак, доволно топлина создава протокот на текстурите, од мек текстил на мебелот до грубите надворешни камени ѕидови. Тоа впрочем е и елемент на борбата на човекот против природата во дизајнот со внатрешната вертикална градина, како природно дрво кое се спротивставува на големата количина на бетон и стакло.

2-betonski-elementi

3-betonski-elementi

4-betonski-elementi

5-betonski-elementi

6-betonski-elementi

Испрати коментар

Scroll To Top