Насловна / Архитектура / Контраст на извиени форми

Контраст на извиени форми

16-teatro-mozarteum

Дизајниран од луксенбуршкото студио Valentiny HPV Architects, театарот Mozarteum Brasileiro има две различни гледалишта кои се преклопуваат, едното во надворешноста другото во внатрешноста, секое со по 1100 седишта.

Во иднина театарот ќе вдоми многубројни различни социо-едукативни активности и ќе стане перманентен центар на културните случувања.

Театарот исто така содржи и анекс, помошни објекти, осум сали за вежбање, простран бар и сали за состаноци. Со дизајн на контрастните извиени форми со триаголни отвори тотално се интегрира со природното опкружување на Trancoso. Исто така, објектот има вметнати панели кои се изгравирани во бронза од познатиот бразилски уметник Maria Bonomi. Гравурите се однесуваат на локалната природа со нејзините импресивни карпи и раѓањето на бразилската нација.

14-teatro-mozarteum 13-teatro-mozarteum 12-teatro-mozarteum 11-teatro-mozarteum 10-teatro-mozarteum 09-teatro-mozarteum 08-teatro-mozarteum 07-teatro-mozarteum 06-teatro-mozarteum 05-teatro-mozarteum 04-teatro-mozarteum 02-teatro-mozarteum 01-teatro-mozarteum

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top