Насловна / Архитектура / KcaP ќе гради еколошки населби во Moerwijk

KcaP ќе гради еколошки населби во Moerwijk

holandija2.jpgThe Moerwijk housing estate,
што го дизајнираше Dudok,
ќе биде делумно изменет
во наредните неколку години. Со
новиот урбанистички план на KCAP,
населбите за домување покрај
Erasmusweg ќе бидат еден од првите
чекори од проектот за урбана
обнова. Населбите содржат 81 стан
со галерии- апартмани и мезонети
на приземјето, како и појас од 27
тераси.

Двете згради се поврзани со
паркинг-гаража на приземјето, како
и со полујавна галерија на врвот.
Куќите ќе имаат специјално
изработени алуминиумски фасади
со големи екрански стакла (3мx6м)
и скалести врати на лизгање.
Комплексот ќе биде изграден
според стандардите за енергетска
ефикасност и ќе има геотермално
греење и ладење. Сите
апартмани имаат подно греење
и механичка вентилација која
спречува губење на топлината.

holadnija.jpg

Испрати коментар

Scroll To Top