Насловна / Архитектура / Канцелариски минимализам на португалски начин

Канцелариски минимализам на португалски начин

Канцелариите на адвокатските канцеларии обично не се многу интересни, но овој работен простор во Португалија воодушевува со својот ненаметлив минималистички стил.

Porto

Вниманието на деталите, природните материјали и функционалноста се од суштинско значење за создавање на безвременски дизајн за новите канцеларии на португалската адвокатска фирма. Модерниот простор, целосно ориентиран кон иднината, главниот акцент го става на мултифункционалноста, иако се работи за компанија сместена на горните катови на познатата кула во Porto Office.

Porto1

Овој проект е доказ дека секаде може да се создаде удобна и атрактивна средина преку безвременскиот јазик на дизајнот, каде фокусот на деталите и изборот на материјали играат клучна улога. Како и во седиштето на компанијата во Лисабон, најјавен дел од канцеларијата е уметничката галерија, каде оригиналноста на изложените дела доаѓа до израз благодарение на контрастот со црниот таван и терацо подовите во нијанси на сива боја.

Porto2

Истата палета на бои се провлекува низ други работни и социјални простори. Еден од најинтересните делови на оваа канцеларија е таканаречената соба на знаење, која го претставува врвот на дизајнот кога станува збор за опремување на канцелариски простор. Имено, благодарение на подвижните прегради на скулптурните кружни полици за книги во кои се наоѓа обемната библиотека на ова адвокатско друштво создаден е мултифункционален простор кој овозможува обука, истражување и состаноци.

Porto3

На отворените простори преградите со црни профили и прилагодената столарија создаваат функционален и течен работен простор, кој придружува разни приватни канцеларии и сали за состаноци. Кафетеријата и пространиот отворен простор со софи, од кои се нуди завиден поглед на градот Порто, се „точката за вклучување и исклучување“ кога станува збор за оваа прекрасна канцеларија.

Porto4

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top