Насловна / Вести / Како до поголема продуктивност- Зелени површини во домот и работниот простор!

Како до поголема продуктивност- Зелени површини во домот и работниот простор!

Да се работи осум часа дневно во простории под вештачко осветлување не е пријатно, а да не споменуваме дека денес е луксуз да се има канцеларија со прозорци со поглед кон парк. Работните бироа, компјутери, документи, недоволното природно светло, не се баш пријатно место за работа, кои делуваат стимулативно на продуктивностa и среќата на вработените.

1
Но денес, благодарение на технологијата многу лесно можете вашиот дом или канцеларија да ги трансформирате. Последниве години архитектите и дизајнерите на ентериери, освен правилниот и практичен распоред на мебелот и вниманието на природното осветлување, се почесто предлагаат зелени површини кои ја разбиваат монотонијата, визуелно внесуваат свежина и нова енергија во просторот.

2
Вертикалните градини или зелени површини се направени од природни стабилизирани растенија, што подразбира аплициран мов, бршлени, листови, папрат и цвеќиња на дрвени панели, кои можат да се постават на било кое место во просторот. Станува збор за декоративни растенија (100% природни, но не живи) кои се долготрајни, кои не бараат одржување, прихранување, наводнување ниту пак светлина. Иновативен и единствен производ од својот вид, во форма на вертикални градини, врамени дизајни, топки, бонсаи дрва и растенија, кои го одземаат здивот. Природни растенија третирани со биоразградлива формула, кои што овозможуваат зеленило онаму каде што малиот простор или пак условите не овозможуваат градина и зеленило.

3
Треба само да се внимава да не се изложуваат на сончева светлина, ниту пак да се инсталираат над радијатори, ниту пак под клима уреди. Flowercity.mk во соработка со Пирин Експорт Ви нуди можност за уникатна зелена декорација за било кој ентериер.
Ако сакате зеленило, во простор каде ни кактуси не успеваат, тогаш ова е вистинското решение за вас.

Повеќе информации на https://flowercity.mk/

4
Предности на зелените градини:
-го разубавуваат просторот
-нема потреба од одржување, освен повремено чистење на прашина
-не одземаат од просторот
-не бараат знаење за нивно одржување
-имаат гаранција од 5 години
-поднесуваат големи осцилации во температурата
-нема потреба да се плашите дека ќе овенат

5

6

https://www.instagram.com/flowercity.mk/

logo flower (1) (Custom)

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top