Насловна / Ентериери / Извонредно ремек дело на мексиканската внатрешна архитектура

Извонредно ремек дело на мексиканската внатрешна архитектура

Ова впечатливо дело на модерната мексиканска архитектура е дело на Carrillo Arquitectos и се наоѓа во резиденцијалниот дел на Yucatan, Mexico. 

1-enterier-vo-meksiko

Куќата е дизајнирана со цел да се ослободи од стегите и затвореноста на традиционалната архитектура, и таа манифестира слобода, отвореност и транспарентност.

2-enterier-vo-meksiko

Нејзиниот ентериер е целосно слободен и простран и истиот е во кохезија со околината и природата. Природата навлегува во ентериерот и ентериерот излегува надвор во природното опкружување.

3-enterier-vo-meksiko

Во внатрешноста на оваа куќа се искористени целосно природни материјали кои се наоѓаат во нејзината околина, како дрво, камен и стакло.

4-enterier-vo-meksiko

Атмосферата која е создадена во овој простор целосно е опуштена и топла, па така пространиот простор ја губи својата величественост и се преобразува во целосно човекомерен и хуман простор.

5-enterier-vo-meksiko

6-enterier-vo-meksiko

7-enterier-vo-meksiko

8-enterier-vo-meksiko

9-enterier-vo-meksiko

10-enterier-vo-meksiko

11-enterier-vo-meksiko

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top