Насловна / Вести / Изложба „Во тимот е силата – Тигрите“ во МСУ – Скопје

Изложба „Во тимот е силата – Тигрите“ во МСУ – Скопје

TIGRITE pokana

Во Музејот на современата уметност – Скопје, на 10 декември со почеток во 12 часот, ќе биде отворена изложбата „Во тимот е силата – Тигрите“, посветена на достигнувањата на тројца полски архитекти: Вацлав Клишевски, Јежи Мокжињски и Еугењуш Вјежбицки, проектанти на зградата на НУ Музеј на современета уметност (1966). Изложбата ќе ја отворат Н.Е. Јацек Мултановски, Амбасадор на Република Полска во Македонија и Елиза Шулевска, директор на НУ Музејот на современата уметност во Скопје.

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top