Насловна / Вести / Изложба на дела од Струмичка ликовна колонија во Прилеп

Изложба на дела од Струмичка ликовна колонија во Прилеп

Утре (4 февруари), во ликовниот салон на „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе биде отворена изложба на дела од 52. меѓународна Струмичка ликовна колонија на која учествуваа 18 автори од повеќе држави – Србија, Бугарија, Полска, Русија, Црна Гора и Македонија.струмица
Еден дел од уметниците кои биле инспирирани од старата архитектура и тесните улички и сокаци на Струмица ги пренеле своите импресии на ликовните платна, додека други сликале свои апстрактни или асоцијативни теми…

Испрати коментар

Scroll To Top