Насловна / Вести / Iphone го прослави 15-тиот роденден

Iphone го прослави 15-тиот роденден

Пред петнаесет години, поточно на 9-ти јануари на MacWorld Expo 2007, Стив Џобс го представи револуционерниот комуникациски уред, кој како што тогаш рекол, ќе го промени, не само светот на мобилната телефонија туки и светот воопшто.

ann1

На представувањето, коосновачот на Apple Стив Џобс и рекол на публиката: „Денес претставуваме три револуционерни производи. Првиот е ајпод со широк екран со контроли на допир. Вториот е револуционерен мобилен телефон. И третиот е револуционерен уред за интернет комуникација. Ова не се три одвоени уреди”, продолжил тој, додавајќи „Ова е еден уред и ние го викаме Iphone”. Овој уред направен во почетокот на 2007 година во Сан Франциско, бил во продажба веќе на 29-ти јуни.

ann3

Часописот Time, во 2016 година го прогласи за највлијателен технички уред на светот, а ширум светот се продадени 1,3 милијарди.

ann2

 

Испрати коментар

Вие можете да ги користите следните HTML ознаки: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Scroll To Top