Насловна / Вести / Плоштад под „Света Богородица”

Плоштад под „Света Богородица”

Градската власт се подготвува за изградба на нов плоштад на коритото на Вардар, под црквата “Света Богородица”. Според проектот, кој веќе се изработува, тој нема да биде голем и со нови скали ќе биде врска меѓу кејот и коритото. Градоначалникот Трифун Костовски покрај ова најави и уредување на двата брега на реката Вардар. “Ќе издвоиме дополнителни 30 милиони денари за уредување на брегот на Вардар”, вели Костовски.

 

Т.Г.
Објавено во број 91.

Испрати коментар

Scroll To Top