Насловна / Вести / 650 милиони евра од ЕУ за заштита на животната средина во Хрватска

650 милиони евра од ЕУ за заштита на животната средина во Хрватска

Ekologija hrvatska

За периодот 2014 -2020, Хрватска има на располагање околу 650 милиони евра од фондовите на Европската Унија за проекти од областа на заштитата на животната средина. Дополнително, сите проекти од областа на инфраструктурата мора да ги поминат сите процедури за проверка на нивното влијание врз животната средина, со што итно е потребно да се зајакнат капацитетите на Министерството з аживотна средина. Владата на Хрватска истакнува дека најголем приоритет имаат проблемите со загадувањето на воздухот во Славонски Брод како и управувањето со отпадот низ целата земја, за што би се издвоиле значителни средства

 

Испрати коментар

Scroll To Top